Užsikrėčiau „Coursera“ MOOC virusu

Panašu, kad šiemet didžiąją dalį savo laisvalaikio skirsiu MOOC studijoms. Einant į pabaigą pirmajam mano „Coursera“ kursui E-learning and Digital Cultures (kuris ir paskatino pradėti rašyti šį blogą), ėmiau galvoti, į kokį dalyką užsiregistruoti toliau. Svarstymų AR toliau tęsti MOOC net nebuvo – jaučiau, kad užsikrėčiau MOOC virusu.

Taigi, reikėjo nuspręsti, ką toliau studijuosiu. Pasirinkimas didžiulis – vien „Coursera“, didžiausia MOOC platforma, siūlo daugybę įvairiausių kursų, jie turi 62 universitetus-partnerius. Nekalbant jau apie Udacity, edX ir kitas mažesnes MOOC platformas.

Nutariau, kad rinksiuosi tai, kas būtų ir įdomu, ir naudinga tiek asmenine, tiek profesine prasme. Be to, prioritetą teiksiu žymiausiems ir geriausiems universitetams – ok, čia gal tuštybė, bet jei galiu studijuoti kursą, kurį parengė Ivy League ar kitų prestižinių JAV universitetų dėstytojai, tai kodėl gi ne?

Ir dar pasižadėjau sau, kad vienu metu studijuosiu tik vieną MOOC, kad datos nepersidengtų. Nes įsijautus galima užsiregistruoti į daugybę kursų, o po to nė vienam normaliai laiko neturėti. Aišku, tie sertifikatai beverčiai, bet vien dėl savęs smagu jų gauti.

Tiesa, šį paskutinįjį pažadą iškart ir sulaužiau… Na, tiksliau, padariau išimtį. Taip jau gavosi, kad dabar vienu metu studijuoju du MOOC. Daugiau taip nedarysiu, viešai pasižadu – sunku rasti laiko abiems.

E-learning and Digital Cultures oficialiai baigėsi kovo 4 dieną. Jam dar nepasibaigus užsiregistravau į vasario 24d. prasidedantį 10 savaičių kursą „Financial Engineering and Risk Management“, kurį rengia Columbia universiteto (priklausančio Ivy League) dėstytojai. Tai gan specifinis techninis finansų kursas. Daugumą temų esu studijavusi ar bent jau apie jas skaičiusi. Norėjau atnaujinti ir pagilinti žinias finansų inžinerijos srityje – gal ir darbui netiesiogiai pravers. Šis kursas truks iki gegužės 5 dienos.

Antrasis kursas, kurį dabar studijuoju „Coursera“ platformoje, yra kovo 25d. prasidėjęs 6 savaičių „A Beginner‘s Guide to Irrational Behavior“, kurį rengia behavioural economics „žvaigždė“ Dan Ariely iš Duke universiteto. Tiesą sakant, aš apie jį nieko nežinojau – užsiregistravau, nes mane domina elgsenos ekonomika / elgsenos finansai. Šis kursas oficialiai baigsis gegužės 6 dieną.

Įrašas paskelbtas temoje Coursera. Išsisaugokite pastovią nuorodą.