E-learning and Digital Cultures: studijų pradžia

Sekmadienį prieš pat vidurnaktį gavau el. laišką, pranešantį, kad MOOC svetainė jau veikia. Laiške taip pat parašyta, kad kurso dalyviai jau yra sukūrę Facebook grupę bei G+ grupę. Dar nurodomas ir kurso hashtag (kaip jį lietuviškai vadina?): #edcmooc. Kad tokio online bendravimo nepasirodytų per mažai (visgi kursas apie „digital cultures“ – skaitmenines kultūras) – kurso dėstytojai dar parašė „If you are blogging the course – and we hope many people will…“. Oho, galvoju, penkių savaičių kursas, o žmonės dar ir bloguose apie jį rašys.

Prisijungiau pasižiūrėti. Tarpinių atsiskaitymų nebus, tik „final assignment“. Bet kurso dėstytojai rekomenduoja išbandyti bent dvi iš penkių pasiūlytų veiklų:
• Pasisakyti kiekvienos savaitės diskusijų forume (ok, čia suprantama ir logiška, tą ir planavau daryti);
• „Bloginti“ atsakymus į temas, žymint juos #edcmooc. Hm, kaip šios studijos susiję su blogais? Galvojau galvojau ir… galiausiai sugalvojau, kad imsiu ir pradėsiu rašyti blogą, kuris bus skirtas mano studijomis Coursera platformoje. Ne tik šiam kursui – nuo jo pradėsiu, o vėliau rašysiu ir apie kitus. FB grupėje jau buvo užregistruota virš 200 blogų. Nutariau, kad nieko iš esmės naujo nepasakysiu, angliškas blogas nebus kažkuo išskirtinis, todėl rašysiu lietuviškai.
• Sukurti ar prisijungti prie kambario Synchtube ir realiu laiku diskutuoti apie video klipus su kitais studentais. Pirma mintis – o kas tas Synchtube? Visai negirdėta. Na va, vadinasi, jau kažką naujo sužinojau šiame kurse.
• Tiesiog perrašysiu angliškai, nes čia jau „aukštoji kūrybinė materija“ prasideda: „Create an image or other visual representation of your response to the topic and post it in a social media space“. Ačiū, bet gal ne. Manau, per daug laikui imlus darbas būtų.
• Skelbti savo mintis Twitter naudojant #edcmooc. Hm, Twitter esu užsiregistravusi prieš keletą mėnesių, bet aktyviai jo nenaudoju. OK, prisijungiau Twitter ir parašiau žinutę – tiesiog apie tai, kad pradėjau pirmąjį MOOC kartu su daugiau nei 40 000 kitų studentų.

Žodžiu, iš penkių šių veiklų pasirinkau pirmąsias dvi. Ir, jei bus įkvėpimo, dar gal į Twitter ką nors parašysiu.

Kurso aprašyme buvo nurodyta, kad jam reikia planuoti skirti apie 3-5 valandas per savaitę. Realiai šiuo metu daugiau nelabai galėčiau ir norėčiau. Įtariu, kai kurie kurso dalyviai turi labai daug laisvo laiko ir šioms studijoms (bei visoms su tuo susijusioms veikloms – FB, diskusijų forumas, Twitter, blogai, G+ ir t.t.) gali skirti po 3-5 valandas per dieną, o ne per savaitę. Bet ne visi. Pastebėjau žinutę Twitter, kad vienas kurso dalyvis jau dabar jaučiasi „overwhelmed“ nuo tokios daugybės informacijos ir visų tų socialinių tinklų, kurie yra naudojami. Atsirado jam pritariančių, viena narė net savo bloge parašė įrašą, kaip ji žada susidoroti su visu tuo informaciniu tvanu, supančiu šį kursą. Prisiminėme tai, kas parašyta įvadinėje kurso medžiagoje: „There is quite a lot of content provided for each week. Please don‘t feel you have to engage with all of it“. OK, reiks šito nepamiršti.

Įrašas paskelbtas temoje E-learning and Digital Cultures (Coursera). Išsisaugokite pastovią nuorodą.

1 komentaras

  1. Aš Coursera’oj jau nuosekliai trečią kursą turiu, kuriam skiriu laiko (buvo keletas, kur užsiregistravau, bet tiesiog neturėjau laiko arba pasirodė ne itin „engaging“). Very good stuff 🙂

Komentavimo galimybė išjungta.